В акції взяли участь більш як тисяча осіб / фото УНІАН

У Києві учасники міжнародного маршу захисту клімату, приуроченого до спеціального саміту ООН з питань клімату, що відбудеться 23 вересня у Нью-Йорку, передали свої вимоги в Офіс президента та Кабінет міністрів.

Як передає кореспондент УНІАН, учасники акції пройшли від Михайлівської площі до Європейської площі, далі - проїжджою частиною вулиці Грушевського, повернули на вулицю Садову, вулицю Інститутську і завершили захід мітингом на Банковій.

Учасники маршу озвучили шість головних вимог, які були передані владі у вигляді відкритих звернень.

Відео дня

Активісти та екологічні організації вимагають, щоб Україна повністю перейшла на відновлювальні джерела енергії до 2050 року. Вони заявили, що вже 53 країни обрали такий курс, а 7 з цих країн планують перейти на відновлювальну енергетику до 2030 року. "Ми маємо бути однією з цих країн", - заявили організатори ходи.

Читайте також"Клімат змінюється, а влада розводить руками": в центрі Києва пройшов марш на захист клімату і тварин (фото)

Також вони вимагають повністю відмовитися від викопного палива, обрати енергоефективність головним курсом країни (скоротити вживання електроенергії на 50%), припинити дотувати промислове тваринництво з державного бюджету (бо це сприяє викидам великої кількості парникових газів).

Крім того, активісти вимагають, щоб у містах був "зелений транспорт" (громадський електротранспорт), а також припинення використання одноразового пластику.

Ці вимоги були передані представнику Офісу президента Сергію Мельнику.

Біля Будинку уряду до учасників ходи вийшов міністр енергетики і навколишнього середовища Олексій Оржель, який особисто поспілкувався з учасниками маршу.

У міжнародному марші захисту клімату взяли участь більш як тисяча осіб. Під час маршу учасники акції виголошували гасла: "Працюй, кохай, клімат захищай", "Моя хата не з краю, коли планета палає", "Вугілля, нафта, газ - обійдемось без вас", "Бюджет-2020 без брудних дотацій", "Зеленому місту - зелений транспорт", "Не отримати сметану без викидів метану", "Переходь із темряви в світло на енергію сонця та вітру", "Ні одноразовому пластику", "Зміни систему, а не клімат" тощо.

Хода пройшла спокійно. За акцією спостерігали представники правоохоронних органів.

Після завершення ходи рух транспорту на центральних вулицях було відновлено.