Ілюстрація / REUTERS

В Одесі активісти пікетували цирк з вимогою виконати судове рішення, яким цирку заборонено утримувати тварин і показувати програми з їх використанням.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні близько 100 людей зібралися на вулиці Коблевській, біля головного входу в Одеський державний цирк. У їх числі - зоозахисники, представники «Національного корпусу» та ін.

Читайте такожВперше в Україні: суд Одеси заборонив цирку експлуатувати тварин

Відео дня

Люди прийшли з плакатами: «Разом з хутром вам передаються страждання тварин», «Вони сидять довічно. За що?», «Ваша шуба перед смертю мучилася і кричала», «Цирк - ілюзія любові», «Цирк: жорстокість до тварин, брехня глядачам, приховування злочинів» тощо.

Як зазначили організатори, акція протесту проходить сьогодні у зв'язку з тим, що ще у вересні поточного року Одеський окружний адміністративний суд заборонив цирку утримувати тварин і показувати програми з їх використанням через те, що в установі немає належних умов для утримання звірів.

Проте, як заявила лідер ініціативної групи із захисту прав тварин Олена Марченко, цирк ігнорує рішення суду і продовжує використовувати звірів. Зокрема, в сьогоднішній виставі «Цирк на воді. Таємниці Атлантиди» бере участь трупа, яка прибула на запрошення цирку, що експлуатує червонокнижного бурого ведмедя.

За словами керівника громадської організації Animal SOS Odessa Вікторії Козаченко, вона особисто бачила, в яких «жахливих умовах» містяться звірі в одеському цирку.

Пікетувальники закликали городян не купувати квитки в цирк, щоб не спонсорувати жорстоке поводження з тваринами.

Учасники акції також викликали поліцію і передали правоохоронцям заяву, в якій, зокрема, викладено факти порушень, що мають місце в цирку, і вказується на конкретне визначення суду щодо вищезгаданої заборони.

Крім того, зоозахисники пропонували всім бажаючим поставити підписи під відповідним звернення до Міністерства культури України.

Як повідомляв УНІАН, 17 вересня Одеський окружний адміністративний суд розглянув позов екологічної інспекції до ДП «Одеський державний цирк» і заборонив цирку експлуатацію тварин.

18 листопада зоозахисники заявили, що цирк ігнорує постанову суду.