Ілюстрація REUTERS

Одеський цирк продовжує використовувати диких тварин на сцені, незважаючи на заборонний припис екологічної інспекції та відповідне рішення суду.

Про це заявив адвокат громадської організації "Відриті клітки Україна" Світлана Руденко, повідомляє "Радіо Свобода".

Читайте такожМінекоенерго долучається до боротьби за права тварин жити не в цирку

Відео дня

За її словами, від Одеського цирку вимагатимуть виконання судового рішення, яке набуло чинності 5 листопада.

"Невиконання припису – це адміністративне правопорушення, невеличкий штраф, а невиконання судового рішення – це вже кримінальна відповідальність, стаття 382 кримінального кодексу, штрафи набагато більші», – заявила Руденко.

Зоозахисники кажуть, що зафіксували використання на арені Одеського цирку диких тварин, зокрема тигра і ведмедя, а також морських котиків. Тварини використовуються в рамках програми "Цирк на воді. Таємниці Атлантиди", яку показуватимуть до початку грудня.

В Одеському цирку стверджують – рішення суду стосувалось винятково акту Державної екологічної інспекції стосовно умов утримання мавп-капуцинів. Також, як запевнив комерційний директор цирку Юрій Горлачов, у цирку є певна юридична стратегія, яку вони поки не хочуть обговорювати відкрито.

Як повідомляв УНІАН, Окружний адміністративний суд міста заборонив використовувати тварин в одеському цирку. Це перше таке рішення в Україні.