Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп засудив "кліматичних пророків", які говорять про апокаліпсис через проблеми екології.

Про це Трамп заявив на Всесвітньому економічному форумі у Давосі (Швейцарія), передає Громадське.

Глава Білого дому виступив на панелі "Запобігання кліматичному апокаліпсису", яку відкривала екоактивістка Грета Тунберг. Вона звинуватила світових лідерів у тому, що вони майже нічого не роблять для боротьби зі змінами клімату.

Відео дня

Хоч Трамп і не згадував конкретно імені Тунберг, він закликав "кліматичних пророків" відмовитися від передбачень апокаліпсису й пообіцяв, що Америка захищатиме свою економіку.

"Ці панікери (екоактивісти - ред.) завжди хочуть одного й того ж - абсолютної влади, аби домінувати над кожним аспектом нашого життя, змінювати й контролювати його", - сказав він.

Читайте такожУ нас залишилося мало часу: Грета Тунберг в Давосі закликала світ докласти більше зусиль для захисту клімату (фото)

Президент США заявив, що зараз час для оптимізму, а не песимізму, й хизувався численними досягненнями своєї адміністрації.

"Зараз - час величної надії, радості, оптимізму й дії. Але для того, щоб скористатися можливостями майбутнього, ми маємо відкинути "досвідчених" пророків приреченості та їхні передбачення "апокаліпсису". То часи пророків-дурників з минулого. Вони є в нас, у вас - усюди. І вони бачать у нас зло - та ми не дамо цьому статися", - наголосив він.

На пряме запитання, чи погоджується він з думкою Грети Тунберг щодо захисту клімату, Трамп відповів: "Я великий прихильник навколишнього середовища, Навколишнє середовище це дуже важливо. Дякую!".

Як повідомляв УНІАН, президент США Дональд Трамп в Давосі заявив, що Вашингтон приєднається до ініціативи по висадці на планеті 1 трильйона дерев.