mns.gov.ua

Причина пожежі на нафтобазі у Васильківському районі на Київщині – відсутність необхідних перевірок. Таку заяву в коментарі "Обозревателю" зробив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко.

"Треба подякувати нашому дорогому Арсенію Яценюку за його ідею заборони перевірок. Ось тепер у нас все стало вибухати, горіти, падати, ламатися тощо. Були б перевірки, перевіряла б їх пожежна охорона, то такого б не було", - переконаний еколог.

Говорячи про екологічні наслідки пожежі, Борейко зауважив: "Величезна кількість формальдегіду, різних суспензій, сажі вкинуто в і без того брудну атмосферу Київщини. Люди дихають. Люди тепер будуть хворіти, насамперед, раковими захворюваннями, легеневими".

Відео дня

Читайте такожУ мережі з'явилося відео палаючої нафтобази під Києвом з висоти пташиного польоту

Очікуються також кислотні дощі. Причому, вони "можуть пролитися через місяць і можуть пролитися на Берлін. Меж у екології немає. Так що ми ще напакостим нашим сусідам, які нас підтримують і морально, і фінансово, і політично", - заявив він.

"Обозреватель" поцікавився, протягом якого періоду екологічна обстановка в районі може нормалізуватися. "Важко сказати. Це залежить від дощів, від вітрів. Зараз вітрів немає - кілька днів буде забруднена атмосфера", - розповів Борейко.

Місцевим жителям еколог порадив "сидіти вдома при закритій кватирці". "Хоча б сьогодні. Не виходити на вулиці, особливо дітям, літнім людям і тим, хто хворіє легеневими захворюваннями".