Які тварини мешкають біля станції "Академік Вернадський" / facebook.com/AntarcticCenter

Стало відомо, які тварини та скільки їх проживає біля станції «Академік Вернадський» на острові Галіндез.

Читайте такожВ Антарктиді почервонів сніг: що трапилося (фото)Про це говориться в повідомленні на Facebook-сторінці Національного антарктичного наукового центру з посиланням на біолога Artem July, який наразі працює на станції.

Зокрема, біля станції мешкають близько 3000 пінгвінів Дженту (субантарктичний): «Кількість гнізд у 2018 та у 2020 роках коливалась в районі 1000 гнізд, відповідно це 2000 гніздових пар, а кожна пара відкладає по 2 яйця. З двох відкладених яєць доживає до дорослого віку приблизно по одному пташенятку. Наразі популяція є стабільною. На фото, до речі, цьогорічна малеча пінгвінів, деякі ще в пуху».

Відео дня

Мешкають там і морські котики, близько 1500 особин: «На відміну від субантарктичних пінгвінів максимальна кількість цих тварин, яких можна було спостерігати в районі нашої станції, збільшилась з 1000 особин у 2018 році до 1500 особин у 2020. Поступове просування морських котиків з півночі на південь відображає потепління в регіоні».

Морський слон / facebook.com/AntarcticCenter

Зустрічаються в районі станції південні морські слони та тюлені-крабоїди, яких так назвали через те, що вони харчуються переважно крилем: «Тюлені-крабоїди полюбляють відпочивати на дрейфуючих кригах. В літній період можна нарахувати понад 100 тюленів цього виду в межах архіпелагу».

«Так що наші полярники – не одинокі!» – говориться в повідомленні.

Тюлені-крабоїди / facebook.com/AntarcticCenter

Раніше УНІАН повідомляв, як в Антарктиді українські полярники знайшли озеро під льодовиком.