На Житомирщині упіймали паліїв трави / фото ДСНС

Лісова охорона Базарського лісництва в Житомирській області затримала двох чоловіків, які раніше підпалили траву і влаштували масштабну лісову пожежу. Рятувальникам знадобилось декілька днів, аби локалізувати її.

Читайте такожУ Чорнобильській зоні вже тиждень вирує масштабна пожежа - її гасять спецавіацією

Як повідомляється на сайті ДСНС, чоловіків затримали поблизу села Рубежівка Народицького району. Один із затриманих палив поле, а інший – лісосмугу. Працівники лісництва викликали поліцію, яка і задокументувала усі обставини правопорушення.

Відео дня

За інформацією Народицького відділення поліції, обидва чоловіки, 1991 та 1989 р.н., зізналися у ще одному підпалі в селі Гуто-Марятин, що поблизу Рубежівки. На них чекає притягнення до аміністративної відповідальності.

В ДСНС нагадали, що в лісництвах Народицького спецлісгоспу від минулої суботи близько 150 рятувальників та лісівників цілодобово гасять масштабну лісову пожежу, яку вдалося локалізувати тільки надвечір 9 квітня.

Того ж дня, 9 квітня, на межі Житомирської та Київської областей через випалювання сухотрав’я палало село.

До ліквідації пожежі залучили авіацію. Здійснено 280 вильотів та скинуто в епіцентр вогняної стихії майже 1500 тонн води.

Як повідомляв УНІАН, га Житомирщині відкрили кримінальне провадження за фактом умисного підпалу сухої трави, що спричинило лісові пожежі на площі понад 180 га.