REUTERS

У Чернігівській області 7 жовтня міліція зупинила незаконну порубку дубового лісу. Про це повідомили у секторі громадських зв'язків УМВС в області.

Читайте такожКиїврада з 6 листопада вводить мораторій на виплату зовнішніх боргів столиці

Згідно з повідомленням, у дубовому гаю поблизу с. Стаси Чернігівського району працівники управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС в області затримали 37-річного жителя Чернігова, який разом зі кількома чоловіками здійснював незаконну вирубку лісу. Співучасники злочину зуміли уникнути затримання, тож їхні особи зараз встановлюються.

Відео дня

Під час огляду місця події працівники міліції виявили автомобіль ЗІЛ-130, завантажений деревиною дуба в кількості близько 20 кубічних метрів. Сума збитків, завданих діями зловмисників, оцінюється орієнтовно в 200 тис грн. Автомобіль з вантажем затриманий та перевезений на штрафмайданчик.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження свободи на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.