REUTERS

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на China Daily.

За даними видання, центральний уряд КНР направило інспекційні комісії у вісім регіонів КНР. В результаті їх роботи було виявлено понад 10,8 тис. порушень, за які чиновники були тимчасово відсторонені від посади, отримали дисциплінарні стягнення або зовсім позбулися своїх постів.

Як зазначає газета, тільки в двох провінціях - Цзянсі і Цзянсу (Східний Китай) - влада оштрафувала компанії на загальну суму в 100 млн юанів (близько $15 млн).

Відео дня

Читайте такожБлизько 6,5 мільйонів людей щорічно гинуть від наслідків забруднення повітря - МЕА

Крім того, інспектори виявили кілька випадків неефективної роботи контролюючих органів місцевого рівня. Наприклад, в повіті Юннін (Нінся-Хуєйській автономний район, Північно-Західний Китай) місцева влада ще в серпні 2015 року відзвітувала в тому, що вони закрили завод після того, як було виявлено, що він незаконно скидає відходи в одну з річок. Однак прибула в цей район через рік комісія встановила, що це підприємство, незважаючи на розпорядження уряду, продовжувало роботу.

Як вказує газета, всього в цього року центральна влада Китаю перевірить дотримання законодавства у сфері захисту навколишнього середовища в 14 регіонах КНР провінційного рівня.