Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча / фото "Метінвест"

Проект групи компаній "Метінвест" з будівництва комплексу з використанням технології прямого відновлення заліза (DRI) і електрометалургійного виробництва є важдивим кроком на шляху до зеленої металургії майбутнього.

Про це повідомив інвестиційний аналітик Concorde Capital Дмитро Хорошун в інтерв'ю бізнес-порталу Uaprom.info

"Метінвест" вивчає можливість будівництва комплексу з використанням DRI і електрометалургійного виробництва за 3-3, 5 млрд дол. або на ММКІ, або біля "Запоріжсталі". Компанія ще не визначилася з цими планами, але цей проект, якщо він реалізується, безумовно, також буде знаковим – це інвестиції в екологію, крок у зелену металургію майбутнього", – сказав Хорошун.

Відео дня

Він також назвав знаковим для компанії довгостроковий проект з модернізації та розвитку прокатного виробництва на Маріупольському меткомбінаті ім. Ілліча, який забезпечить випуск продукції з більш високою доданою вартістю.

"Такі інвестиції дозволять більше заробляти і, як результат заробітку, фінансувати більш об'ємні інвестиції в майбутньому – зокрема, в екологію", – зазначив Хорошун.

Нагадаємо, раніше "Метінвест" в рамках модернізації прокатного виробництва встановив на меткомбінаті Ілліча сучасну машину безперервного лиття заготовки, реконструював стан "1700" з виробництва гарячекатаної рулонної сталі. Також в найближчих планах будівництво цеху з виробництва холоднокатаного прокату для подальшого випуску оцинкованого прокату і прокату з полімерним покриттям.