У норок виявили коронавірус / Фото: weheartit.com

На двох спеціалізованих фермах в нідерландській провінції Брабант коронавірус виявили у норок.

У тварин є проблеми із травленням і диханням, про це із посиланням на пресслужбу міністерства економіки, сільського господарства та інновацій Нідерландів повідомляє ТСН.

Читайте такожThe Guardian: Пандемія COVID-19 очистила природу, але людство може швидко знищити всю користь

Відео дня

За словами очільниці міністерства Кароли Схаутен, тварин на фермах протестували після виявлення першого симптому коронавірусу, зокрема проблем з диханням. Наразі медики Нідерландів з'ясовують, за яких обставин норки заразилися коронавірусом.

За попередньою інформацією, захворювання могло передатися до тварин від людини, оскільки у деяких співробітників ферм були симптоми COVID-19.

Водночас, свідчень, що інші тварини, можуть інфікуватися немає. 

"Нині немає жодних ознак того, що домашні або сільськогосподарські тварини відіграють роль в поширенні COVID-19", - сказали в міністерстві.

Наразі на фермі вжито заходів задля непоширення захворювання на інші ферми. Зокрема, усі дороги в радіусі 400 метрів від ферм перекриті для пішоходів і велосипедистів, із ферм заборонили вивозити тварин і будь-які відходи. На сусідніх фермах проводиться тестування тварин і працівників. Також медики не радять гуляти поблизу від місць розведення норок.

Як повідомляв УНІАН, днями в ефірі американського Fox News заявили, що смертельний коронавірус COVID-19 був штучно створений в лабораторії в китайському місті Ухань. Джерела телеканалу повідомляють, що нульовим пацієнтом став один зі співробітників лабораторії, який потім поширив вірус серед населення. Вірус нібито був переданий людині від летючої миші в лабораторії.

Водночас, за даними телеканалу, на ринку в Ухані ніколи не продавали кажанів.

Читайте також: