Лісові пожежі добралися до КПВВ 'Станиця Луганська': його роботу припинено (відео)

Через пожежі на Луганщині тимчасово припинено роботу КПВВ "Станиця Луганська".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"У зв’язку із виникненням пожежі поблизу контрольного пункту в’їзду-виїзду у Станиці Луганській, що супроводжується звуками, характерними при детонації боєприпасів, пропуск громадян через лінію розмежування припинено. Відповідно до рішення командувача операції Об’єднаних сил КПВВ тимчасово закритий", - йдеться в повідомленні.

Наразі пропуск громадян до тимчасово окупованої території не здійснюється. Усіх громадян, які перебували в КПВВ та поряд з територією контрольного пункту відведено на безпечну відстань.

"У разі прибуття громадян з тимчасово окупованої території відбуватиметься негайне їх відведення в безпечні місця", - уточнили в МВС.

За даними міністерства, усі прикордонні наряди також відведені з території КПВВ, окрім наряду прикриття, який готовий до дій.

Зазначається, що робота КПВВ може бути відновлена після стабілізації ситуації.

Пізніше у Держприкордонслужбі повідомили, що вогонь від лісових пожеж поширився до КПВВ "Станиця Луганська".

"Зараз у контрольно-пропускному пункті уже частково пошкоджено елементи інфраструктури. На місце прибули пожежні команди ДСНС, з якими прикордонники вживають усіх заходів для локалізації займання", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ситуацію ускладнюють сильні пориви вітру.

Читайте такожЧервона заграва над містом: з'явилися моторошні кадри масштабних пожеж на Луганщині (відео)

Лісові пожежі на Луганщині

30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж, станом на ранок 1 жовтня ліквідовано 82 пожежі, продовжується гасіння 64 пожеж, які внаслідок сильного вітру швидко поширились на значну площу - близько 9,3 тис. гектарів.

За фактами пожеж поліція відкрила сім кримінальних проваджень. Пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, внаслідок пожеж загинули 6 осіб, госпіталізовано - 12. А за даними ДСНС 9 осіб загинули у масштабних пожежах на Луганщині.