Ілюстративне фото / УНІАН

На Прикарпатті активізувалися бурі ведмеді - вони почали нищити свійську худобу, трощити вулики. Хижаків помічають не лише в горах, а й біля Івано-Франківська, в лісах, де досі ніколи не водилися.

Про це йдеться в сюжеті ТСН. Науковці попереджають: не за горами той час, коли хижака можна буде запросто зустріти на смітнику неподалік села чи навіть міста.

За останні дні в регіоні з'явилися одразу кілька повідомлень про появу бурих ведмедів у різних лісництвах. Зокрема, на приватному подвір'ї на Косівщині хижак роздер корову, а поблизу Печеніжинського лісництва ведмідь поласував медом, знищивши на пасіці 14 вуликів. Крім того, в селі Узин потягнув у хащі чотирьох свиней. 

Читайте такожВ Україні активісти врятували вісім лисенят: їх повернуть у дику природу (фото)

Науковці попереджають, що ведмідь - дуже небезпечна тварина. Відтоді, коли його занесли до Червоної книги та припинили полювання, він перестав аж надто боятися людей. За зиму клишоногі добряче схуднули, вийшли зі сплячки, дуже хочуть їсти, а харчів нема.

Наразі мисливці, лісники та екологи зараз обговорюють, як убезпечити мешканців регіону від непроханого гостя. Можливо, приспати його та перевезти назад у гори чи до заповідника. А науковці радять - негайно розпочати ретельне відстежування клишоногих у Карпатах. Оскільки цих тварин побільшало і мігрують вони все ближче до людських обійсть. 

Детальніше дивіться в сюжеті: