Нафта під містом, або загадка Кам'янця-Подільського. З підземними водами на поверхню виходить якась речовина з запахом солярки.

Читайте такожКабмін погодив створення національного парку "Кам'яні янська Січ"

У місті смердить нафтопродуктами, а на Лебединому озері з'явилися мастильні плями. Усі лебеді, які наковталися забрудненої води, загинули. Щоб знайти джерело нафтопродуктів, у Кам'янці зараз розкопують парки. Там наражаються на резервуари води, змішаної з чимось, схожим на пальне, йдеться в ТСН.16.45.

Великий переполох у невеликому місті. Сапери з металошукачами прочісують середмістя, шукають під землею цистерни з пальним. Екскаватор розкопує парк. На глибині кількох метрів комунальники натикаються на резервуар із чорною рідиною,  вода змішана з чимось із характерним запахом солярки. З цієї ями відпомпували щонайменше п'ятсот літрів чогось схожого на дизпаливо. Чорну рідину утилізували, зразки відібрали і надіслали до кількох лабораторій України, щоб зрозуміти, що відкопали. Але буквально через кілька днів ця яма знов наповнилася рідиною з нафтовим запахом.

«Правду не можна відкладати на потім і це той випадок, коли у Кам'янці-Подільському є правда, яку ми не можемо пояснити», - каже заступник міського голови Кам'янця-Подільського Сергій Бабій.

Він уже щонайменше п'ятнадцять років працює у міськраді. Каже, тема запаху нафти у Кам'янці тягнеться ще з шістдесятих років минулого століття. Якщо в інших містах через сильні зливи чи танення снігу, відбуваються підтоплення, то у них солярка просочується з-під землі.