22 квітня у всьому світі відзначається День Землі. Цю дату створено, щоб привернути увагу людства до екологічних проблем нашої планети.

В еру споживацтва важливо нагадати про важливість розумного використання ресурсів.

Не нагромаджуйте речі

Не накопичуйте у шафі одяг та взуття, які не підійшли або просто набридли. Якісні речі у доброму стані можна продати або подарувати тим, хто їх потребує. Особливо це оцінять жителі невеличких міст, де складно знайти гарні речі за доступними цінами.

Читайте такожЄвропа відмовляється від пластику. Коли це зможе зробити Україна

Ремонтуйте та використовуйте повторно

Не спішіть викидати старі речі, які більше не в ідеальному стані. Стіл чи ноутбук можна відремонтувати, а зі светрів та джинсів – зробити ковдру та торбинку. Усе, що неможливо відновити, здавайте на переробку у найближчий пункт прийому вторсировини.

Економте воду

Існує багато пристроїв, які допомагають економити водні ресурси. Наприклад, насадки-аератори для кранів, а також водозберігаючі душові лійки.

Читайте такожФотограф показав "шрами" на тілі Землі, зроблені руками людини (фото)

Відмовтесь від пластику

У всьому світі йде масова відмова від пластику, який нещадно забруднює нашу планету. Замість одноразового пакету у супермаркеті носіть із собою сумку для продуктів із тканини. Щоб не користуватися пластиковими склянками та пляшками, носіть із собою багаторазові скляні.

Долучайтесь до sharing economy

Ідея sharing economy заснована на спільному використанні товарів і послуг, оренді та бартері замість володіння. Наприклад, щоб не купувати перфоратор, його можна взяти в оренду на потрібний час.