фото УНІАН

В Одеській області поліція викрила організоване злочинне угруповання, яке здійснювало рубки дубових та ясеневих лісонасаджень з метою реалізації ділової деревини.

Як повідомили УНІАН в Одеському обласному управлінні захисту економіки Нацполіції, відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, щодо неправомірних дій посадових осіб одного з лісових господарств Одеської області.

Читайте такожВ Одеській області не дали вивезти до Румунії деревину на понад 1 мільйон

Відео дня

В ході розслідування оперативниками задокументовано низку протиправної діяльності організованої злочинної групи у складі організатора директора лісового господарств, майстра лісу і лісничого.

Оперативники наприкінці минулого тижня провели санкціоновані обшуки в лісовому господарстві, а також за місцем проживання фігурантів кримінального провадження.

Під час обшуків виявлено та вилучено документи, що підтверджують незаконну діяльність зазначених осіб.

Відзначається, що вищезгадана організована злочинна група здійснювала незаконну вирубку ділянок дубових та ясеневих лісонасаджень, з подальшою реалізацією ділової деревини підприємцям. Останні, у свою чергу, організували з метою експорту розпил незаконних дерев на лісопилках, розташованих в Одеській і Вінницькій областях.

«Припинено незаконну діяльність 5 тартаків, на яких була незаконно вирубана ділова деревина дуба та ясена, без чипів і документів про її походження. Також вилучено деревину з чипами, обсяг і вид якої не відповідав даним, занесеним в інформаційну базу», - йдеться в повідомленні.

За результатами проведених обшуків виявлено та вилучено ділової деревини ясена і дуба загальним обсягом 205 куб. м, на загальну суму понад 650 тис. грн.

Зараз вирішується питання про накладення арешту на вилучені документи та лісопродукцію.