Макрон підтримав залучення України до виконання Паризької кліматичної угоди / фото УНІАН

Президент Французької Республіки Еммануель Макрон вітає наміри України дотримуватися положень угоди про зміну клімату, узгодженої в Парижі у 2015 році.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на спільній прес-конференції з президентом України Петром Порошенком у Парижі.

"Я хочу підтримати залучення України до виконання Паризької кліматичної угоди щодо захисту довкілля", - зазначив Макрон.

Відео дня

"Я пам'ятаю, що ви ратифікували цю угоду раніше за Францію, і ми дійсно бачимо ваше бажання здійснювати ці реформи. І ми сподіваємося, що це все конкретизується в реальних ініціативах", - додав президент Франції.

Читайте такожТрамп скасував план Обами по боротьбі з глобальним потеплінням

Довідка УНІАН. Угоду про зміну клімату було укладено 12 грудня 2015 року на Конференції ООН стосовно глобальних кліматичних змін. 22 квітня 2016 року у Нью-Йорку документ підписали 175 країн, серед яких і Україна.

Угодою передбачено зобов'язання з обмеження викидів парникових газів з метою запобігання підвищенню температури повітря на планеті до кінця ХХІ століття у межах двох градусів за Цельсієм порівняно з рівнем доіндустріальної епохи.