На Прикарпатті та Львівщині люди намагаються врятувати лелек, які за графіком повернулися з теплих країв до України, однак через нетипові для кінця березня морози та снігопади тепер не можуть тут прохарчуватися.

Читайте такожНа Волині родина з дев'ятьма дітьми всю зиму відгодовувала хворого лелеку (відео)

Як йдеться в сюжеті ТСН, тисячі лелек опинилися перед загрозою померти на морозі. Птахи повернулись додому, однак через аномальні морози та снігопади протягом березня опинились без їжі на скутих кригою водоймах.

Відео дня

Нині лелечі зграї посеред снігу намагаються врятувати на Прикарпатті й Львівщині - волонтери розставляють годівниці біля лелечих гнізд.

При цьому орнітологи застерігають людей не ловити птахів, адже налякані вони лише піднімуться в повітря і втратять сили. Натомість фахівці впевнені, що за достатньої харчування лелеки здатні пережити останні морозні дні. Підгодовувати птахів радять рибою та субпродуктами з яловичини. Однак оскільки чорногузи ковтають харчі цілими, радять велики шматки подтрібнити.

Також українці поширюють у соцмережі Facebook фото та відео з лелеками, які опинилися в полоні березневої негоди в Україні, та закликають небайдужих громадян допомагати птахам.

Водночас, страждають від морозів лелеки не тільки в Україні. У Болгарії також активно рятують цих птахів від морозів. Там вони вже настільки замерзли, що деяких все ж довелося забрати в приміщення.

Як повідомляв УНІАН, також через сильні морози на Херсонщині застрягли 14 тисяч мігруючих сірих журавлів.