Фестиваль хотіли провести поруч з місцем розмноження пугачів і соколов / Ілюстрація REUTERS

У німецькому місті Хільдбургхаузен (федеральна земля Тюрінгія на сході країни) заборонили проведення найбільшого рок-фестивалю правих радикалів, запланованого на 8-9 червня 2018 року. Але не через неонацистське спрямування заходу, а з природоохоронних міркувань.

Читайте такожПовернулися зарано з теплих країв: українці намагаються врятувати лелек, які можуть померти на морозі (фото, відео)

Як повідомляє MDR Thüringen, згідно до законодавства «Про захист природи» в Німеччині суворо забороняється порушувати спокій диких тварин та європейських птахів охоронюваних видів під час розмноження і вирощування потомства. І саме в безпосередній близькості від фестивалю знаходиться ареал розмноження таких видів птахів, як пугачі, соколи-сапсани, синьошийки та баранці, а шум від концерту і велика кількість людей можуть порушити їхній спокій.

Відео дня

Втім, наголошується, що організатори ще можуть оскаржити рішення в суді.

Варто відзначити, що в останні роки Тюрінгія перетворилася на своєрідний центр для концертів право-екстремістської спрямованості. Загалом в цій федеральній землі в 2017 році було зареєстровано 59 таких заходів – у п'ять разів більше, ніж в 2016 році. Так, минулого літа на фестивалі в місті Темар зібралося близько 6000 правих екстремістів.

Відзначимо також, що це далеко не перший раз, коли зоозахисники в Німеччині домагаються заборони або перенесення галасливих заходів, щоб не заважати дикій природі. Зокрема, раніше стало відомо про перенесення концерту відомого британського виконавця Еда Ширана з Ессена до Дюссельдорфа. Екологи вважають, що захід міг нашкодити популяції жайворонків, що мешкає поруч з початковим місцем проведення концерту.

Як раніше повідомляв УНІАН, у Мюнхені любителів годувати голубів хлібом хочуть штрафувати на 1000 євро. Екологи пояснюють, що хліб є неприродною їжею для птахів, шкодить їхньому здоров'ю і відучує добувати корм самостійно.