На території готельно-ресторанного комплексу під Полтавою влаштували приватний зоопарк. Там серед лам та ведмедів відвідувачі побачили і лева.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Зоозахисники обурені: тварину тримають у неналежних умовах. На місці, де утримують лева, журналістів переконують – звіра добре годують та шукають йому нового власника.

За сотню метрів від місця, де утримують лева, розташована заправка. Тут працює Олена. Ревіння лева чує постійно. Каже – такі звуки їй не заважають, бо звикла. Попри близьке сусідство, звіра ніколи не бачила.

"Реве, но не страшно, він в загороді живе. Я думаю, він не вискочить", - розмірковує жінка.

Читайте такожВ Україні половина бурих ведмедів живуть у неприйнятних умовах – зоолог

У готелі, на сайті якого є інформація про зоопарк, кажуть, звірі їм не належать. 

"Ми абсолютно непричетні. Це приватна територія. Нам просто дозволили, якщо треба, можна просто завести та показати", - кажуть у готелі.

Щоденний харч лева - 6 кіло м'яса. Кажуть, намагались прилаштувати його в зоопарки, та там відмовляли.

"Його виростили. Вигодували. Його там всі люблять. І ми його віддавати будь-кому не будемо. Нас дуже образило те, що нас звинуватили, що ми дуже жорстоко ставимося до тварин", - кажуть доглядальники Боні.

Директор столичного зоопарку Кирило Трантін каже, що леви невибагливі і можуть утримуватись в подібних умовах, проте все ж вважає це неприйнятним. Обурені і зоозахисники.