Один з левів покровського звіринцю загинув / Facebook - Державна екологічна інспекція у Донецькій області

Державна екологічна інспекція в Донецькій області звертається до поліції за фактом жорстокого поводження із тваринами, що призвело до загибелі лева із покровського звіринцю.

Читайте такожВ Житомирі спіймали поранену рись (фото)

Як повідомляє прес-служба установи у Facebook, екоінспекція отримала попередні результати розтину лева, якого 17 січня разом із іншими тваринами через неналежні умови утримання, вилучили із приватного звіринцю у Покровську та перевезено до Центру реабілітації диких тварин у Василівці Запорізької області. 

Відео дня

Зазначається, що в ніч на 20 січня стан тварин погіршився. Ветеринар констатував загибель лева. 

«Для встановлення причини смерті тварини було проведено паталогоанатомічний розтин, у ході якого встановлено, що причиною смерті стало виснаження із характерною низькою масою тіла», - йдеться в повідомленні.

На підставі цього висновку Державна екологічна інспекція у Донецькій області оголосила про термінове звернення до правоохоронців із заявою про смерть тварини в результаті жорстокого поводження із нею.

Також відомство вимагає невідкладно накласти арешт на всіх диких тварин, які перебувають на території комплексу в Покровську для усунення загроз їх життю.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року зоозахисники вимагали розформувати зоопарк у Покровську. Своєю чергою, власник звіринця стверджував, що він рятує тварин власним коштом, і дорікав зоозахисникам за невдячність.

18 січня чотирьох левів і шістьох ведмедів із скандального звіринця в Покровську вивезли на тимчасове перебування до реабілітаційного центру для хижаків у Запорізькій області.