Чотирьох левів і шістьох ведмедів із скандального звіринця в Покровську вивезли на тимчасове перебування до реабілітаційного центру для хижаків у Запорізькій області.

Відео дня

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко.

"Насправді це була тривала спецоперація, яка відбулася завдяки злагодженій роботі Мінприроди, Державної екологічної інспекції, зоозахисників та юристів. Перших тварин було вивезено ще 8 січня. Сьогодні нам вдалося забрати решту. Якраз зараз звірі, привезені з Покровська вранці, освоюються на новому місці", - написав він.

За словами Полуйка, тваринам, яких під час перевезення не усипляли, а під наглядом спеціалістів застосували речовини, які загальмовують природні реакції, потрібен час для адаптації.

Читайте такожУряд підтримав заборону експлуатації диких тварин у цирках

"Я свідомо не описував всі ці дні кожен наш крок до моменту, доки не вивезуть всіх тварин, щодо неналежного утримання яких були приписи екологічних інспекторів. Тема була дуже емоційно-забарвлена, ситуація змінювалась щодень, тому будь який коментар міг ускладнити стан справ. Це маленька перемога на цьому етапі. Але боротьба за тварин у Покровську на цьому не завершується. Зараз йдеться про тимчасове вилучення - попереду суди і у цій справі не обійтися без хороших юристів. Феміда безпристрасно має визначити, на чиєму боці правда", - наголосив заступник глави Мінприроди.

Окрім цього Полуйко зазначив, що із законодавством у цій царині є великі проблеми.

"Покровська історія робить зріз прогалин законодавства, що існують, щодо захисту диких тварин, зокрема, їхнього обліку, дозволів на утримання, порядків утримання та вилучення у власників. Перед нами є низка завдань, які необхідно виконати, щоб подібних покровських історій не виникало", - резюмував він.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року зоозахисники вимагали розформувати зоопарк у Покровську. Своєю чергою, власник звіринця стверджував, що він рятує тварин власним коштом, і дорікав зоозахисникам за невдячність.