скриншот с записи

Величезний басейн довжиною 65 м і глибиною 3 м побудували для п'яти індійських слонів, вік яких різниться від 3 до 20 років, пише "Моя планета". У басейні зроблені прозорі стінки з акрилового скла, щоб відвідувачі могли спостерігати за тим, як тварини купаються.

Читайте такожАфриканські слони можуть вимерти через 10-20 років

Місце розташування басейну також обрано невипадково: його поставили біля дороги, щоб проїжджаючі на машинах туристи могли краще розгледіти те, як спокійно слони відчувають себе у воді.

Оскільки слони є досить полохливими тваринами, доглядачі сафарі-парку вирішили привчати їх до нової водної розваги поступово. Спочатку величезних жителів парку водили по порожньому басейну, а потім наповнили його водою.

Зараз слони відчувають себе в басейні комфортно. У природному середовищі вони часто купаються у водоймах. Саме тому, за словами Дайсуке Такеуті, спеціаліста парку зі зв'язків з громадськістю, організаторам і прийшла в голову ідея організувати басейн: "Мало хто з нас знає, що слони вміють плавати, і ми хочемо, щоб відвідувачі парку це побачили", - підкреслив він.

Басейн зі слонами буде доступний для відвідувачів сафарі-парку до середини жовтня.