фото Zhitomir.info

У Верховній Раді України пропонують посилити відповідальність власників та опікунів тварин за порушення умов їх утримання.

Як повідомили у прес-службі партії «Блок Петра Порошенка», відповідний законопроект №7220 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо запровадження обліку домашніх та безпритульних тварин)» зареєстровано у парламенті 20 жовтня.

Як пояснив співавтор законопроекту, народний депутат України від фракції «БПП» Андрій Немировський, проект закону розроблено з метою запровадження обліку та ототожнення тварин шляхом збирання та занесення відповідної інформації до єдиної державної електронної бази даних тварин, яка містить інформацію про всіх зареєстрованих в державі тварин.

Відео дня

«Регулювання та зменшення кількості безпритульних тварин можливе тільки за умови налагодженого контролю за чисельністю, в першу чергу, власницьких тварин. Важливою складовою у вирішенні питань, пов’язаних з тваринами, є питання відповідальності осіб, що їх утримують. Виходячи з цього, логічним рішенням означеного кола проблем є чіпування та реєстрація тварин, підвищення рівня відповідальності за неналежне поводження з твариною власників та тих, хто ними опікується, створення умов для комфортного співмешкання людей та тварин», – зауважив Немировський.

Читайте також"Вийди за мене!": у Києві пройшов Всеукраїнський марш за права тварин (фоторепортаж)

За його словами, інформація, яка буде міститися на чипі, дозволить контролювати не тільки поводження з тваринами, але й санітарно-епідемічну ситуацію та допоможе налагодити в країні централізовану систему контролю за вакцинуванням тварин від сказу, що буде гарним запобіжником розповсюдження хвороби.

«Законопроектом передбачено підвищення відповідальності власників та опікунів тварин за порушення умов їх утримання, жорстоке поводження з ними та безвідповідальне ставлення до вирішення питань, пов’язаних з утриманням тварин. Ухвалення цього законопроекту забезпечить встановлення належного контролю за кількістю домашніх та безпритульних тварин, запобігання зростанню чисельності безпритульних тварин, сприяння створенню комфортних умов співіснування людей та тварин в населених пунктах та покращення їх санітарно-епідемічного стану», – додав депутат.