Розпочато ретельне обстеження акваторії Дніпра, Конки, Гнилуші / ілюстрація Галина Григоренко

Фахівці Держпродспоживслужби проводять перевірку за фактом загибелі двох десятків лебедів у Херсонській області та встановлюють причини загибелі.

Про це повідомляється на сайті Урядового порталу.

28 лютого на території Національного природного парку «Нижньодніпровський» Олешківського району в районі річок Конка та Гнилуша було виявлено тіла 20 лебедів.

Відео дня

Фахівці, які прибули на місце, одразу ж відібрали 5 трупів загиблих лебедів та направили їх для дослідження на грип птиці та хворобу Ньюкасла.

Зранку, 1 березня, розпочато ретельне обстеження акваторії Дніпра, Конки, Гнилуші.

Читайте такожНа Львівщині експерти розказали, як можна врятувати лебедів від морозів та чому їх не можна годувати хлібом (відео)

«На жаль, це вже третій відомий випадок загибелі птиці в Херсонській області з початку цього року», - зазначила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Вона зазначила, що по першому випадку загибелі сірих журавлів попередньо встановлено, що птахи загинули від набряку легень внаслідок отруєння високотоксичною речовиною.

«По другому випадку продовжується перевірка і дослідження у декількох лабораторіях. Ситуація знаходиться на моєму особистому контролі: поставлено завдання якнайшвидше встановити, чи пов’язані ці три випадки між собою», - розповіла Магалецька.

Вас також можуть зацікавити новини: