Ілюстрація / REUTERS

У Коростенському районі Житомирської області вкотре виявлено сміття зі Львова.

Як повідомили УНІАН у Коростенській райдержадміністрації, вчора місцеві жителі знайшли понад 10 тонн відходів різного походження.

За наявними у смітті документами – чеками та квитанціями – встановлено, що воно завезене з території Львівської області.

Відео дня

Місцева влада підготувала лист до поліції Коростенського району щодо відкриття кримінального провадження за фактом виявлення несанкціонованого сміттєзвалища.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій поліції Житомирської області, на місці події працювала слідчо-оперативна група коростенської поліції. За даним фактом правоохоронцями проводиться перевірка.

Читайте такожДрогобич потопає у смітті – місцеві мешканці блокують звалище (відео)

Як повідомляв УНІАН, напружена ситуація у Львові з вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького сміттєзвалища триває з літа 2016 року.

Мер Львова Андрій Садовий неодноразово звертався по допомогу до керівників інших регіонів країни, але більшість із них не мають можливості приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.

1 червня 2018 року Садовий та директор Європейського банку реконструкції та розвитку з питань довкілля Алістер Кларк підписали гранатову угоду щодо виділення 35 млн євро на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища та будівництво у Львові сміттєпереробного заводу. Кошти нададуть ЄБРР, Східноєвропейський фонд енергоефективності та довкілля (E5P), а також Фонд чистих технологій.