Кременчуцька влада утилізує львівське сміття / фото: УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу заявив мер Кременчука Віталій Малецький.

За його словами, поліція Кременчука вже встановила, які автомобілі розвантажили львівське сміття в регіоні. Номери вантажних автомобілів зі Львова вдалося зафіксувати завдяки відеокамерам, які встановлені на Крюківському мосту Кременчука.

«Немає сенсу везти сміття назад у Львів. Ми підготували документи і вимагатимемо, щоб нам компенсували витрати на вивезення львівського сміття. Знайдене сміття вивезуть кременчуцькі комунальники, і рахунок за свою роботу виставлять тим, хто його скинув...», - розповів Малецький.

Відео дня

Він також розповів, що вже телефонував з цього приводу меру Львова Андрію Садовому.

Читайте такожУ Львівській області виявили незаконний скотомогильник (фото)

«Мер Львова Андрій Садовий попросив вибачення у городян за львівське сміття. Він з розумінням поставився до нашого обурення. Каже, ну, така складна ситуація зараз. Вони намагаються дисциплінувати перевізників, але їх шестеро, і хтось міг це сміття вивезти. Тут є загальна проблема, і її треба спільно вирішувати з громадою Львова», - заявив мер Кременчука.

Малецький також попросив жителів Кременчука, які стали свідками проїзду по місту машин з іногородніми номерами і вантажені сміттям, повідомляти в поліцію і в мерію, щоб не допустити їх подальшого можливого розвантаження в Кременчуку.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці минулого тижня в області було виявлено два звалища львівського сміття – в районі водоочисних споруд водоканалу в Соснівці і в районі села Кам'яні потоки Кременчуцького району.

Раніше сміття зі Львова було також виявлене в Глобиному Полтавської області.