Річку нижче земляної дамби залишили без води / Крым. Реалии

Росія по-своєму бореться з нестачею води в окупованому нею Криму. Так, днями з’явилися фото осушеної внаслідок дій військовими РФ частини річки Біюк-Карасу.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Читайте такожВ Арктиці вирують "зомбі-пожежі", науковці очікують на гірше

Відео дня

Напередодні річку перекрили земляною греблею, а з утвореного ставка військові почали качати воду на потреби Сімферополя у змонтовані трубопроводи.

Річку нижче земляної дамби залишили без води, вказують журналісти.

Крым. Реалии

Зазначається, що вода з Білогірського водосховища через цю річку забезпечувала водопостачання Феодосії, Судака і довколишніх сіл, а також великих об’єктів, зокрема арт-форуму «Таврида» і Білогірської мега-теплиці.

Крым. Реалии

Відтепер Білогірське й Тайганське водосховища спрямовані на заводнення Сімферополя.

ЗМІ пишуть, що водогін для перекачування води з Білогірського водосховища в Сімферополь запустили військові РФ ще 10 серпня.

Посуха в Криму: що відомо

  • Україна забезпечувала до 85% потреб півострова в прісній воді через Північно-Кримський канал, який з'єднує головне річище Дніпра з півостровом. Після анексії Криму Росією у 2014 році поставки води на півострів припинили.
  • Запаси води в Криму поповнюють з водосховищ природного стоку і підземних джерел. При цьому екологи звертають увагу, що регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові.
  • 7 вересня в Сімферополі, Бахчисарайському та Сімферопольському районах через посуху та обміління водоймищ починається третій, найжорсткіший, етап обмежень подачі води.
  • Того ж дня в ООН заявили, що «головну відповідальність за забезпечення» водою окупованого Криму несе Росія».