Хом'як звичайний опинився під загрозою вимирання / фото ua.depositphotos.com

Хом'як звичайний - більший родич сирійських або карликових, яких часто тримають вдома - опинився у переліку тварин, що перебувають під загрозою зникнення.

Про це йдеться в доповненому "червоному списку" Міжнародної спілки охорони природи (МСОП), передає ТСН з посиланням на ВВС.

Читайте такожХом'як викликав переполох у багатоповерхівці в Одесі (фото)

Відео дня

Вплив людини на місця проживання хом'яків розглядається як причина зникнення виду. У МСОП кажуть, що глобальне потепління, розвиток промисловості, світлове забруднення і сільське господарство можуть бути винними у критичному становищі тваринок.

Кількість хом'яків в Європі скоротилося на 75% у французькому регіоні Ельзас, в Німеччині і у всій Східній Європі, бо хом'ячихи стали народжувати набагато менше дітей. За даними МСОП, в 20-му столітті самки гризунів народжували в середньому 20 дитинчат в рік, а зараз цей показник знизився до п'яти-шести.

Експерти попереджають: якщо нічого не робити, хом'як звичайний зникне у найближчі 30 років.

Нагадаємо, в Австралії маленький коричневий гризун став першою офіційною жертвою наслідків глобального потепління. Тваринкам фактично не залишилось де жити і що їсти через підняття рівня Світового океану.