Кондитерська корпорація Roshen відсудила червону стрічку / фото: uz.ukraines.news

Господарський суд Києва задовольнив позов кондитерської корпорації Roshen проти Міністерства економічного розвитку і торгівлі та ДП "Укрпатент" щодо реєстрації знаку у вигляді "червоного кольору матеріалів для упакування кондитерських виробів".

Про це свідчить рішення суду від 3 червня, пишуть "Наші гроші".

Суд зобов’язав Кабмін визнати й зареєструвати за корпорацією Roshen право інтелектуальної власності на знак для товарів і послуг за заявкою №201710458 від 13 травня 2017 року, яким є – червоний колір у пакуванні кондитерських виробів.

Відео дня

Читайте такожСпір через торти між Roshen і БКК дійшов до Верховного суду

Під дію знаку, зокрема, підпадають плівки із поліпропілену, пластмасові плівки, паперові, клейкі чи самоклейні стрічки; пакувальні негумова, непластмасові, не паперові або не картонні матеріали, неметалеві стрічки, мотузки, нитки для обгортання і пакування. Таким чином у Roshen вирішили зарезервувати за собою право упаковувати кондитерські вироби у стрічки червоного кольору.

Ухвалюючи це рішення, суд визнав недійсними висновок "Укрпатенту" та рішення Апеляційної палати Мінекономрозвитку, якими підприємству раніше відмовили у реєстрації спірного знаку.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці 2017 року Антимонопольний комітет України за ініціативи корпорації "Рошен" оштрафував на 219 тисяч гривень компанії "Київхліб" за використання у своїй діяльності оформлення упаковки торта "Золотий ключик", схожого на оформлення кондитерського виробу корпорації.

Корпорація Roshen є одним із найбільших в Україні виробників кондитерських виробів. До складу Roshen входять українські фабрики у Києві, Вінниці та Кременчуці; два виробничі майданчики Липецької кондитерської фабрики (Росія), Клайпедська кондитерська фабрика (Литва), Bonbonetti Choco Kft (Будапешт, Угорщина), а також масло-молочний комбінат "Бершадьмолоко", який забезпечує фабрики корпорації молочною сировиною.

Корпорація належить екс-президентові України Петру Порошенку, який на час президентства передав свою частку (85%) в так званий сліпий траст під управлінням інвестиційного банку Rothschild. Інші акції Roshen належать генеральному директору корпорації В'ячеславу Москалевському (13%) і чотирьом менеджерам корпорації (по 0,5%).