Ілюстрація REUTERS

Витрати на виробництво сільськогосподарської продукції в Україні в січні-травні 2019 року зросли на 4,6% порівняно з аналогічним періодом 2018 року, повідомила Державна служба статистики.

Читайте такожУкраїна збільшила експорт агропродукції майже на чверть

При цьому витрати на виробництво продукції рослинного походження за звітний період зросли на 4,5%, а тваринного – на 4,6%.

Відео дня

Згідно з повідомленням, витрати на матеріально-технічні ресурси промислового походження, що використовуються в сільськогосподарському виробництві, за січень-травень поточного року збільшилися у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 5%. У травні у порівнянні з квітнем витрати на матеріально-технічні ресурси промислового походження скоротилися на 0,3%.

У Держстаті зазначили, що наведені дані не враховують інформацію з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частині зони проведення операції Об'єднаних сил.

Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, витрати на виробництво сільськогосподарської продукції в Україні у 2018 році в порівнянні з 2017 роком зросли на 14%.