“Київмлин” щороку нарощує свої потужності з виробництва

У Київській області за підсумками 2018 р. вдалося показати зростання виробництва борошна на 22%, натомість обсяг виробництва пшеничного і пшенично-житнього борошна в Україні в 2018 р. зменшився на 11,02% по відношенню до 2017 р.

Про це повідомили у прес-службі «Київмлин».

Читайте такожУкраїнські аграрії встановили новий рекорд з експорту зерна

Відео дня

Як зазначили в компанії, ситуація з загальним падінням врожаю по Україні зумовлена кількома  факторами, зокрема зниженням урожаю пшениці 2018/2017 – накопичувальна – 6 % (в тоннажу 2018 – 24,57 млн т, 2017 – 26,16 млн т); збільшення експорту пшениці в 2017 та 2018 р. -  рекордні показники - понад 17 млн т в 2017 та 16,37 млн т в 2018. До 2016 р. показник експорту був на рівні  +/- 10 млн т. Таким чином експорт пшениці збільшився  практично на 70 % з 2016 р.

Також на гірший врожай вплинули затяжні дощі в період збору врожаю у 2018 р. та відсутність умов для зберігання вологого зерна.

Загалом у регіонах в 2018 році по відношенню до 2017 року накопичувально збільшилося виробництво борошна у Київській (+22%), Львівській (+11%), Чернігівській (+9%), Хмельницькій областях (+7%). Всі інші регіони України мають накопичувальні показники зі знаком «-».

Зазначається, що незважаючи на вказані вище фактори, на ринку борошна України вже не перший рік поспіль лідируючі позиції утримує компанія «Київмлин». Також компанія є лідером з виробництва борошна у Київській області. «Київмлин» щороку нарощує свої потужності з виробництва. Додатково в I кварталі 2019  компанія впровадила 25-кілограмове фасування продукції.