Ілюстрація REUTERS

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства доручило своєму управлінню внутрішнього аудиту провести позачерговий аудит державних підприємств "Укрспирт" та "Аграрний фонд", повідомив голова міністерства Тимофій Милованов на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожЗеленський пропонує скасувати державну монополію на виробництво спирту

"Буде проведено позачерговий внутрішній аудит концерну "Укрспирт" та Агрофонду, чиї керівники були звільнені або відсторонені вчора", - написав Милованов.

Відео дня

Милованов на своїй сторінці також опублікував текст відповідного розпорядження.

Як повідомляв УНІАН, раніше Мінекономрозвитку відсторонило тимчасово виконуючого обов'язки директора "Укрспирту" Юрія Лучечка і призначив виконуючим обов'язки Сергія Блескуна.

Мінекономрозвитку також усунув голову державного підприємства "Аграрний фонд" Андрія Радченка.

Довідка УНІАН. Державне підприємство "Укрспирт", створене на базі однойменного концерну в 2010 році, є монополістом у спиртовій галузі. Кабінет міністрів України послідовно виступає за приватизацію «Укрспирту», керуючись рекомендаціями Міжнародного валютного фонду. Кабмін подав ініціативу про виключення держкомпанії зі списку заборонених до приватизації компаній у травні 2016 року, але Верховна Рада поки не прийняла рішення з цього питання.

Державне підприємство «Аграрний фонд» було створене в 2013 році. В його функціональні обов'язки входять форвардні закупівлі врожаю для підтримки українських сільгоспвиробників. Крім діяльності у сфері купівлі-продажу зерна, підприємство також займається реалізацією продуктів його переробки.