Ілюстрація REUTERS

Оператор аграрного сектора України Публічне акціонерне товариство "Аграрний фонд" знизив процентну ставку за кредитами для аграріїв до 17,5% з 25%.

Читайте такожАграрним реєстром скористалися вже 200 фермерів - Мінекономіки

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Відео дня

"Для зручності аграріїв, ми знизили процентну ставку. У минулі роки вона становила від 22,5% до 25% у гривні та 15-18% з прив'язкою до курсових коливань. Ми переглянули ці цифри, і відтепер відсоткова ставка становить 17,5% без прив'язки до курсу та 8,8% з прив'язкою", - цитує прес-служба виконуючого обов'язки голови правління "Аграрного фонду" Івана Баришева.

Зазначається, що основна діяльність фонду - закупівлі зерна за форвардними контрактами, а також продаж зерна, борошна і мінеральних добрив.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів шляхом компенсації з державного бюджету планує знизити ставку кредиту для фермерів нижче 5%, щоб після відкриття ринку землі в Україні вони змогли на рівних умовах з великим бізнесом участь у покупці ділянок.

Державна програма здешевлення кредитів для аграріїв у 2020 році з бюджетом в 1,2 мільярда гривень працюватиме за трьома напрямками - компенсація відсотків за кредитами на купівлю землі, на розвиток тваринництва, а також компенсація відсотків на будь-які кредити для сільськогосподарських підприємств з щорічним оборотом менш як 20 мільйонів гривень.

Довідка УНІАН. ПАТ "Аграрний фонд" було створено у 2013 році. В його функціональні обов'язки входять форвардні закупівлі врожаю для підтримки українських сільгоспвиробників. Крім діяльності у сфері купівлі-продажу зерна, підприємство також займається реалізацією продуктів його перероблення.