Ілюстрація REUTERS

Прийнятий Верховною Радою України закон про ослаблення податкового законодавства у зв'язку з коронавірусом передбачає звільнення від сплати податків на землю, завдяки чому агровиробники зможуть заощадити майже 500 мільйонів гривень.

Читайте такожПодаткова служба оприлюднить оновлений план перевірок бізнесу через коронавірус

Про це написав заступник міністра економіки Тарас Висоцький на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Відео дня

"Держава звільнила агровиробників від податку на землю та від орендної плати за землі с/г призначення державної власності на два місяці через коронавірус. Економія засобів для сільгосптоваровиробників складе 486 мільйонів гривень", - написав він.

Наголошується, що закон звільняє агровиробників від плати за землю протягом двох місяців.

Висоцький додав, що у 2019 році було сплачено 1,11 мільярда гривень земельного податку за землі сільськогосподарського призначення державної власності. У 2020 році надходження від сплати цього податку мали зрости до 1,16 мільярда гривень через оновлення нормативної грошової оцінки.

Крім того, за словами Висоцького, надходження від річної орендної плати за землі сільськогосподарського призначення держвласності у 2019 році становили 1,62 мільярда гривень, а у 2020 році ця сума повинна була скласти 1,75 мільярда гривень.

Як повідомляв УНІАН, 17 березня депутати прийняли закони "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення та поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)"; "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)"; "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються особою, уповноваженим на здійснення закупівель у сфері охорони здоров'я" та "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів і допоміжних засобів, які закуповуються за кошти державного бюджету, та створення умов для закупівель у сфері охорони здоров'я за кошти державного бюджету".

Раніше Кабінет міністрів ухвалив рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня.