Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно зі світовими виробниками сільськогосподарської техніки планує розробити стратегію технічного переозброєння агропромислового комплексу України.

Про це УНІАН повідомила прес-служба відомства з посиланням на міністра Миколу ПРИСЯЖНЮКА.

За інформацією прес-служби, сьогодні питання оновлення технічного забезпечення сільського господарства вкрай актуальне для України, тому міністерство, функції якого нещодавно доповнено питаннями розвитку машинобудування для агропромислового комплексу, активно працює в цьому напрямку із зарубіжними інвесторами. Зокрема, перебуваючи на Міжнародній сільськогосподарській виставці-ярмарку «Зелений тиждень-2012» у Берліні, міністр провів декілька зустрічей із провідними світовими виробниками сільськогосподарської техніки, такими як «CNH», «John Deere» і «CLAAS».

Відео дня

«Питання технічного переозброєння аграрної галузі вкрай для нас актуальне. Я задоволений, що основні світові виробники сільськогосподарської техніки виявляють активну зацікавленість у тому, щоб бути присутніми на ринку України. Ми знайшли розуміння, й за 2 тижні відпрацюємо стратегію підходу щодо розвитку сільського машинобудування на території України й забезпечення технікою наших фермерів і сільгоспвиробників», - повідомив М.ПРИСЯЖНЮК.

«Парк нових зернозбиральних комбайнів на 20% поповнюється маркою «CLAAS». У напрямку розширення співпраці в 2011 році підписано меморандум між продовольчо-зерновою корпорацією України та фірмою «CLAAS» щодо спільного складання зернозбиральних комбайнів «TUCANO 440». Складено 2 комбайни. У 2012 році планується скласти 400 комбайнів », - зазначив міністр.

«Уряд України зацікавлений у співпраці з такими виробниками сільськогосподарської техніки і готовий внести відповідні зміни до законодавства, щоб виробництво сільськогосподарської техніки на території України було привабливим для іноземних інвесторів і забезпечувало вітчизняних аграріїв якісною технікою», - сказав М.ПРИСЯЖНЮК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:МінАП стимулюватиме виробництво імпортної техніки в Україні

Кабмін впроваджуватиме інноваційні технології в АПК