Россия продолжает запрещать молочку украинских производителей / Фото УНИАН

Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Росії (Россільгоспнагляд) з 1 серпня поточного року заборонить ввезення в Російську Федерацію молочної продукції українських виробників «Техмолпром» (Полтавська обл.) і «Славутський маслоробний комбінат» (Хмельницька обл.), йдеться в повідомленні відомства.

Згідно з повідомленням, причиною обмеження поставок стало виявлення в сухій молочній сироватці виробництва обох компаній антибіотиків тетрациклінової групи.

Як повідомляв УНІАН, Російська Федеральна служба з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) з 4 липня заборонила ввезення на територію Російської Федерації продукції семи українських дочірніх підприємств одного з найбільших в Україні виробників молочної продукції групи «Мілкіленд».

Відео дня

Читайте такожРФ знову незадоволена якістю української рослинницької продукції

Довідка УНІАН. «Славутський маслоробний комбінат» входить до складу групи «Мілкіленд». Виробничі потужності комбінату дозволяють за добу переробляти 220 т молока. На сьогоднішній день завод виробляє ряд твердих сирів, сухе знежирене молоко ( СЗМ ), а також суху молочну сироватку і вершкове масло.

Читайте такожРосія може заборонити ввіз продовольства в ручній поклажі з України

«Техмолпром» є найбільшим українським виробником і дистриб'ютором згущеного молока і молочних консервів, продукція якого на вітчизняному ринку представлена торговими марками «Білики», «Омка», «Молочні дари», «Гадячмолоко», «Альпійські луки», «Наше молоко» і «Mileo». Потужності компанії дозволяють їй переробляти близько 1,5 тис. тонн молока в добу.