В Україні готуються до відновлення роботи ринків / фото УНІАН

Після відновлення роботи деяких продовольчих ринків в Україні дотримання карантинних заходів контролюватиме Державна служба з питань безпечності харчових продуктів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожМОЗ визначив вимоги до роботи ринків: маски, термометри та дотримання дистанції

Відео дня

"У нас є відповідний орган в державі - Держпродспоживслужба, яка разом з іншими відомствами, але вона є основною, яка мусить контролювати у тому числі дотримання в даному випадку карантинних заходів на продовольчих ринках. Тобто, контролем за тим, щоб усе відбувалося в рамках тих правил, які будуть встановлені урядом, буде займатися Держпродспоживслужба", - сказав міністр.

За словами Степанова, у разі виявлення порушень служба ухвалюватиме рішення про закриття ринків.

Як повідомляв УНІАН, з 11 березня в Україні діє загальнонаціональний карантин для запобігання поширенню коронавірусу. Він діятиме, щонайменше, до 11 травня.

31 березня Міністерство охорони здоров'я дозволило роботу продуктових ринків в Україні на період карантину за умови дотримання протиепідемічних заходів.

Однак уже 16 квітня головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко рекомендував місцевим органам влади заборонити роботу продовольчих, непродовольчих та змішаних ринків.

Кабінет міністрів сьогодні, 29 квітня, розгляне питання відновлення роботи деяких продовольчих ринків.