Быльша частина Азербайджану залишилася без світла / Фото УНІАН

В результаті аварії на ГЕС в Азербайджані більша частина країни, в тому числі і столиця країни Баку, залишилися без світла.

Як передає Oxu.Az, в результаті вибуху на одній з підстанцій Мінгячевірської ГЕС без світла залишилася столиця Азербайджану Баку, а також великі міста на заході і в центрі країни: Сумгаїт, Ширван, Гянджа, Ардаш, Загатала.

Зазначається, що причини інциденту з'ясовуються. До розслідування підключився голова енергетичної компанії "Азеришиг" Баба Рзаєв.

Відео дня

Читайте такожНа Придніпровській ТЕС сталася аварія: у повітря піднявся чорний дим

Як передає Oxu.Az з посиланням на ВАТ "Азеришиг", причиною аварії стала аномальна спека в Азербайджані. Висока температура повітря викликала неполадки в системі охолодження ТЕЦ.

"На Мінгячевірській ГЕС сталася аварія. Вийшла з ладу частина системного обладнання. Все це через аномальну спеку. Вже ведуться відновлювальні роботи. В деякі райони подачу електроенергії відновлено", - заявив в інтерв'ю haqqin.az глава Азеренержи Етібар Пірвердієв

Відзначається, що в найближчі години подача електроенергії буде відновлена.

Мінгячевірська ГЕС - найбільша електростанція в Закавказзі, що забезпечує енергією значну частину Азербайджану і постачає енергію в сусідні держави.

Раніше повідомлялося, що МЗС Литви вручив білоруському послу Олександру Королю ноту з проханням якомога швидше надати детальну інформацію про інцидент 17 лютого на Білоруської АЕС (Белаес) в Островці. У ноті міститься прохання ретельно перевірити причини пожежі і негайно надати детальну інформацію про цей інцидент і дії, які були проведені.