У "Нафтогазі" розраховують на початок "справжніх" переговорів / фото gk-press.if.ua

Виконавчий директор НАК "Нафтогаз Україна" Юрій Вітренко заявив, що в компанії не чекають конкретних результатів від майбутніх переговорів у тристоронньому форматі з транзиту газу через територію України, які мають пройти сьогодні в Брюсселі, але розраховують на початок "справжніх" переговорів.

Читайте також"Нафтогаз" допускає припинення транзиту газу через Україну у 2020 році

Як повідомило німецьке видання Deutsche Welle, про це він сказав на брифінгу у Брюсселі у понеділок, 21 січня.

Відео дня

За словами Вітренко, спочатку експерти мали обговорити угоди, які можна було б підписати або узгодити на політичному рівні. А на зустрічі на політичному рівні неможливо узгодити всі технічні аспекти, які є дуже складними.

Крім того, він зазначив, що Україна здатна і готова забезпечити транзит газу лише згідно з правилами ЄС.

"У повній відповідності з європейськими правилами, в цьому наша непорушна позиція: ми не готові на будь-які особливі умови, які у нас були з Росією, і були, фактично, кабальними для України", - цитує DW слова Вітренко.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Брюсселі відбудуться тристоронні консультації Україна-Євросоюз-Росія з питань транзиту газу походженням з РФ по газопроводах України після 2019 року.

Українську делегацію очолює міністр закордонних справ Павло Клімкін. До її складу входять голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, Оксана Кривенко, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, заступник міністра енергетики та вугільної промисловості з питань європейської інтеграції Наталія Бойко, експерти Мзс, "Нафтогазу України" і "Укртрансгазу".

15 січня мали відбутися попередні технічні тристоронні консультації за участю України, Росії та Європейської комісії щодо майбутнього транзиту газу по території України. Того ж дня заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що представники російської компанії "Газпром" зірвали зустріч.