Ілюстрація REUTERS

Найбільша державна газодобувна компанія "Укргазвидобування" відновила роботу двох свердловин з недіючого фонду завдяки застосуванню технології буріння бічних стовбурів, повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожГройсман заявивши про зрив планів з видобутку газу

"Технологія буріння бічних стовбурів дозволяє взяти в розробку раніше незадіяні ділянки пласта, а також важковидобувані запаси нафти та газу, видобуток яких раніше був неможливим. На сьогодні вже завершені операції з буріння бічних стовбурів на двох свердловинах Чутівського та Машівського родовищ", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що середній добовий дебіт свердловин, робота яких була відновлена, становить близько 70 тисяч кубометрів газу на добу. Надалі планується проведення на цих свердловинах операції з інтенсифікації видобутку, що дозволить додатково збільшити дебіт.

У прес-службі зазначили, що технологія буріння бічних стовбурів має низку значних переваг, а саме: низька витратна частина через відсутність необхідності підведення нових комунікацій, зниження витрат на техніку та витратні матеріали; швидкість відновлення стовбура свердловини; вартість робіт значно менша за буріння нової свердловини; економія на освоєнні родовища через високу нафтогазовіддачу.

Повідомляється, що роботи були виконані дочірньою компанією "Беларусьнефти". Загалом в рамках контракту планується виконання даних операцій на 6 свердловинах до кінця травня 2019 року.

Як повідомляв УНІАН, "Укргазвидобування" у 2018 році, у порівнянні з 2017 роком, збільшило видобуток природного газу на 1,6% - до 15,496 мільярда кубометрів.

Довідка УНІАН. "Укргазвидобування" – найбільша газовидобувна компанія України, частка якої в загальному обсязі видобутку вуглеводнів в країні становить понад 70%. 100% акцій компанії належать державному холдингу "Нафтогаз України".