Ремонт другого енергоблока РАЕС триватиме 63 доби / фото УНІАН

Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" 6 березня відключить енергоблок №2 Рівненської АЕС для проведення планового ремонту, повідомляє прес-служба компанії.

Читайте також"Енергоатом" у березні виведе на тривалий ремонт два енергоблоку на Запорізькій АЕС

Проведення капітального планово-попереджувального ремонту розраховане на 63 календарних діб.

Відео дня

"В ході ремонту заплановано виконати основні ремонтні роботи, зокрема з підвищення щільності системи герметичного огородження реакторної установки та усунення зауважень щодо кваліфікації на сейсмічні впливи обладнання і сейсмостійкості трубопроводів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в рамках Комплексної зведеної програми підвищення рівня безпеки енергоблоків АЕС України буде проведена модернізація акумуляторного господарства системи безпеки на енергоблоці №2.

Компанія повідомляє, що розроблено та затверджено мережевий графік виконання ремонтних робіт, призначені відповідальні особи, визначені матеріально-технічні ресурси. Персонал експлуатаційних цехів і енергоремонтного підрозділу РАЕС готовий до виконання запланованих завдань.

Довідка УНІАН. Рівненська атомна електростанція (АЕС) розташована на північному заході Рівненської області в місті Вараш. На РАЕС експлуатується чотири енергоблоки сумарною потужністю 2835 МВт: блок №1 (ВВЕР-440) потужністю 420 тис. кВт з 1980 року, блок №2 (ВВЕР-440) потужністю 415 тис. кВт з 1981 року, блок №3 (ВВЕР-1000) потужністю 1 млн кВт з 1986 року, блок №4 (ВВЕР-1000) потужністю 1 млн кВт з 2004 року.