Ілюстрація REUTERS

Розрахунки венесуельських компаній, включаючи державну нафтову компанію Венесуели PDVSA, будуть переведені в банк Російська фінансова корпорація, який потрапив під санкції США, повідомило у вівторок ввечері державне агентство РІА Новости.

Читайте такожTotal сподівається продовжити роботу у Венесуелі, попри санкції проти країни

Це підтвердило джерело Рейтер, знайоме з перебігом обговорення.

Відео дня

За його словами, рішення приймалося на урядовому рівні, PDVSA потрапила під санкції США і не може більше обслуговуватися у великих російських банках, так що було запропоновано перевести її на обслуговування у РФК.

У лютому Рейтер писав, що менеджмент Газпромбанку прийняв рішення заморозити рахунки PDVSA і компаній, пов'язаних з нею, через санкційні побоювання.

Влада РФ прийняли рішення перевести рахунки венесуельських компаній після консультацій з ними, пише РІА з посиланням на джерела.

"РФК стане ключовим банком для обслуговування всього венесуельського бізнесу, в першу чергу PDVSA", - цитує агентство свого співрозмовника.

У банку РФК немає інформації про те, що венесуельські компанії, включаючи PDVSA, мають намір перевести свої рахунки в банк, йдеться в коментарі його представника.

Прес-секретар президента Дмитро Пєсков не став коментувати новину, вказавши, що "Кремль не займається відкриттям рахунків та погодженням з бізнесом".

США ввели санкції проти РФК, що належить російському експортеру зброї - Рособоронекспорту, і низки бізнесменів у квітні 2018 року, щоб покарати Москву за її передбачуване втручання у вибори в США 2016 року та іншу "зловмисну діяльність".

У кінці січня 2019 року Вашингтон ввів масштабні санкції проти PDVSA, покликані обмежити доступ президента Венесуели Ніколаса Мадуро до експортної виручки від продажу нафти.