Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі назвали дії США проти будівництва газопроводу «Північний потік-2» «рекетом на міжнародному рівні».

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам у Москві сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

«Вороже і неконкурентне ставлення США до цього суто економічного проекту добре відоме - це не новина. Ми всі усвідомлюємо те, що маємо справу зі спробами недобросовісної конкуренції, а часом з діями, які можна порівняти фактично з рекетом і рейдерством, тільки на міжнародному рівні», - сказав Пєсков.

Відео дня

За його словами, ціна на російський газ, який поставлятиметься «Північним потоком-2», буде стовідсотково конкурентною, а США повинні думати, як продати свій дорогий газ європейським країнам.

Читайте такожWall Street Journal: США готуються вдарити по «Північному потоку-2» санкціями

«Ми вважаємо такий підхід неприйнятним, і переконані в тому, що конкурентність тих чи інших проектів повинна доводитися на ділі за рахунок переваг з точки зору попиту і пропозиції. В даному випадку конкуренція проекту, конкурентність газу, який надходить цим маршрутом, стовідсоткова і, напевно, швидше, Вашингтону потрібно думати, як зробити так, щоб їхні покупці в Європі купували газ дорожче на десятки відсотків порівняно з російським газом», - додав Пєсков .

Як повідомлялося, у понеділок міністр енергетики США Рік Перрі заявив, що Сполучені Штати розглядають питання про введення санкції проти проекту «Північний потік-2». Про можливе введення санкцій проти інвесторів і компаній, що займаються прокладкою трубопроводу, повідомила раніше газета Wall Street Journal з посиланням на кількох офіційних осіб США.

Довідка УНІАН. Проектом «Північний потік-2» передбачено будівництво і робота двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід в обхід України планується побудувати поруч з уже існуючим «Північним потоком-1».

Будівництво газопроводу має завершитися до кінця 2019 року. Протяжність трубопроводу становитиме 1220 км, він повинен з'єднати російську Усть-Лугу і німецький Грайфсвальд.