Наразі лічильники встановили лише споживачам в Кіровоградській області / фото УНІАН

Компанія "Кіровоградгаз", що входить до групи Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", реалізувала пілотний проект по установці лічильників з дистанційною передачею показань для споживання 141 свого клієнта в Кіровоградській області.

Читайте такожУ "Нафтогазі" заявили про неможливість зниження ціни на газ для населення

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова правління "Нафтогазу України" Андрій Коболєв.

Відео дня

"Кіровоградгаз", що входить до групи "Нафтогазу", реалізував пілотний проект з впровадження смарт-обліку споживання газу. У будинках 141 жителів Кіровоградської області ми встановили лічильники з дистанційною передачею погодинних показників споживання", - написав він.

За словами Коболєва, використання таких видів лічильників для клієнтів є дуже зручним і дозволить забезпечити абсолютно чіткий облік газу.

"Жодних незрозумілих нарахувань і 100% прозорості", - зазначив він.

Також Коболєв додав, що розширення проекту та впровадження смарт-обліку для інших споживачів залежить від наявності коштів.

Як повідомляв УНІАН, з 1 квітня "Нафтогаз" знизив ціну газу для побутових споживачів у Кіровоградській області та інших регіонах на 2% - до рівня 8,38 гривні за кубометр.

У жовтні 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення про підвищення ціни на газ для населення на 23,5% з 1 листопада 2018 року – до 8550 гривень за тисячу кубометрів.