Ілюстрація REUTERS

Оператор Об'єднаної енергосистеми України державна компанія "Укренерго" освоїло технологію ремонту ліній електропередачі без відключення її від напруги без ризику для життя і здоров'я працівників, що дозволить істотно зменшити ймовірність відключення споживачів або обмеження потужності об'єктів генерації, повідомляє компанія.

Читайте також"Укренерго" попередило про загрозу водопостачання на Донбасі

"Укренерго" 18 квітня провела роботи на лінії електропередачі без її знеструмлення, перший "вихід на потенціал" відбувся на лінії 330 кВ Вінницька - Ладижинська ТЕС.

Відео дня

"Проведення робіт під напругою без ризику для життя і здоров'я працівників - важлива інновація. Це дозволить скоротити час відключення повітряної лінії для ремонтних і профілактичних робіт, покращити показники доступності (готовності) мережі та зменшувати втрати електроенергії на передачу", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що це дозволить істотно зменшити ймовірність відключення споживачів або обмеження потужності об'єктів генерації, наприклад, коли від лінії живиться велике підприємство або навіть ціле місто.

"Ми пройшли шлях розробки власних технічних рішень, консультувалися з колегами в Європі та відправляли наших фахівців до Франції переймати досвід. Впровадження та розвиток подібних технологій "Укренерго" має сформувати в країні нову культуру експлуатації та обслуговування повітряних ліній з орієнтованістю на надійність і доступність", - цитує прес-служба голову "Укренерго" Всеволода Ковальчука.

Довідка УНІАН. Національна енергетична компанія "Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію Об'єднаної енергосистеми країни. "Укренерго" є державним підприємством, перебуває у підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.