Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України зобов'язав державне підприємство «НАЕК «Енергоатом», продавати 90% своєї електроенергії в новому ринку електроенергії за зафіксованою ціною.

Читайте такожГройсман: Кабмін прийняв необхідні рішення, щоб ціни на електроенергію не зростали

Як повідомив журналістам представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус, відповідні рішення було схвалено на сьогоднішньому засіданні уряду.

Відео дня

«Кабмін сьогодні ухвалив, що на компанію «Енергоатом» накладається зобов'язання 90% своєї електроенергії продавати за фіксованою ціною», - сказав Герус.

За його словами, таке рішення уряду нівелює конкуренцію в новому ринку електроенергії.

«З огляду на, що у нас імпорту немає, а «Енергоатом» буде регулюватися, у нас нерегульованою залишається одна компанія, яка працюватиме у вільному ринку. Конкуренції тут немає, це не створення ринку конкурентного. Можна було прописати ім'я однієї компанії, для якої настає вільний ринок», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 5 червня Кабінет міністрів поклав спеціальні зобов'язання з постачання електроенергії для потреб населення з 1 липня 2019 року по 31 грудня 2020 року на державні енергогенеруючі компанії «Енергоатом», «Укргідроенерго», а також на «Укренерго» і операторів систем розподілу.

У рішенні уряду від 5 червня передбачалися зобов'язання «Енергоатома» продавати 60% своєї електроенергії за регульованою ціною, а «Укргідроенерго» - 20%.

Як зазначив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, дане рішення дасть змогу не піднімати ціни на електроенергію для населення в новому ринку електроенергії.