Ситуація на Луганській ТЕС перебуває під контролем, причин для занепокоєння немає / фото УНІАН

Луганська теплоелектростанція (Луганська область), що належить компанії "ДТЕК Східенерго", з 29 липня перейшла на використання газу через відсутність запасів вугілля внаслідок введеного Росією обмеження на постачання енергоносіїв в Україну.

Читайте такожВ Україні скоротилися запаси вугілля на складах ТЕС

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook голова Луганської обласної держадміністрації (ОДА) Віталій Комарницький.

Відео дня

"Сьогодні о 9:00 Луганську ТЕС перевели зі споживання вугілля на газ. Все пройшло в штатному режимі, перебоїв не було. Споживачі різниці не відчули", - написав він.

За словами Комарницького, ситуація знаходиться під контролем, причин для занепокоєння немає.

Як повідомляв УНІАН, 26 липня на нараді в Луганській обласній державній адміністрації заявили, що з 29 липня можливе припинення роботи станції через брак вугілля, що ввозиться до України з Росії.

В ОДА зазначали, що через зупинку роботи Луганської ТЕС існує реальна загроза виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру, а саме повного припинення енергопостачання мільйона жителів області, дитячих садків, шкіл, медичних установ, підприємств водо - і газопостачання.

У квітні уряд РФ заборонив експорт до України російської нафти та нафтопродуктів, а експорт вугілля можливий тільки після отримання спеціального дозволу.

Російська залізниця не підтверджує відвантаження вугілля на адресу Луганської ТЕС за невидачі квот на постачання вугілля.

"ДТЕК Східенерго" - генеруюча компанія, до складу якої входять "ДТЕК Курахівська ТЕС" (Курахово, Донецька область) і "ДТЕК Луганська ТЕС" (Щастя, Луганська область). Навесні 2017 року компанія втратила контроль над третьою тепловою електростанцією - "ДТЕК Зуївська ТЕС", розташованої на тимчасово непідконтрольної території в місті Зугрес (Донецька область).