Ілюстрація REUTERS

Світові ціни на нафту у вівторок вранці падають, трейдери знову переводять свою увагу на ризики попиту через побоювання за зростання світової економіки після слабкої статистики.

Читайте такожСвітовий стрибок цін на нафту: на скільки зростуть ціни на українських АЗС

Про це повідомляє Прайм.

Відео дня

"Станом на 8:36 ціна листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,46%, до 64,47 долара за барель, вартість листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 0,39%, до 58,41 долара за барель", - йдеться в повідомленні.

"Слабкі дані промислової статистики по єврозоні та Японії повертають увагу інвесторів до питання попиту на нафту", - вважає старший ринковий аналітик CMC Markets Майкл Маккарті (Michael McCarthy), чию думку наводить агентство Рейтер.

Ринки були розчаровані опублікованими в понеділок даними по єврозоні. Зокрема, індекс ділової активності в промисловості для єврозони у вересні, за попередньою оцінкою, досяг семирічного мінімуму, а аналогічний індекс для Німеччини, найбільшої економіки Європи, впав до найнижчого значення за останні десять років. У вівторок стало відомо, що індикатор для Японії опустився до мінімуму з червня 2016 року — до 48,9 пункту з 49,3 пункту в серпні. Ослаблення світового економічного зростання може чинити тиск на світовий попит на нафту.

Учасники торгів продовжують стежити за новинами з приводу видобутку в Саудівській Аравії після атак на нафтові об'єкти королівства, що призвело до падіння рівня видобутку в країні більш ніж удвічі. В понеділок агентство повідомило, що Саудівська Аравія повністю відновить видобуток нафти на початку наступного тижня, а втрачене в результаті атак виробництво вже відновлено на три чверті.

В середу будуть опубліковані щотижневі дані Міненерго США про запаси та видобуток нафти в країні. Аналітики очікують, що за тиждень по 20 вересня рівень комерційних запасів зменшився на 768 тисяч барелів. За даними минулого статистики було зафіксовано зростання запасів, який перервав зниження цього показника протягом чотирьох тижнів поспіль.