Ілюстрація REUTERS

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), знизила тариф постачальника електричної енергії «останньої надії» - держкомпанії «Укрінтеренерго» з 1 жовтня на чверть – до 373,77 грн за МВт-год (без ПДВ).

Читайте такожТариф «Укренерго» на передачу електроенергії знизили в 2,7 рази

Відповідне рішення було прийнято на засіданні сьогодні.

Відео дня

У НКРЕКП відзначили, що тариф на третій квартал на послуги «Укрінтеренерго» становив близько 500 грн за МВт-год, але в зв'язку з запуском нового ринку електроенергії змінився підхід до розрахунку тарифу, що дозволяє з четвертого кварталу знизити його до 373,77 грн за МВт-год.

«Минулий тариф на послуги постачальник останньої надії розраховувався виходячи з даних ціни на гуртовому ринку електричної енергії, а саме: співвідношення максимальних і середніх цін на гуртовому ринку електричної енергії, який діяв раніше. Зараз зроблено розрахунок, виходячи з співвідношення максимальних і середніх цін на ринку на добу вперед, у зв'язку з тим, що з 1 липня у нас запроваджено новий ринок електричної енергії», - зазначили в нацкомісії.

Як повідомляв УНІАН, 1 липня в Україні запрацював новий ринок електроенергії відповідно до закону «Про ринок електроенергії», який був прийнятий у квітні 2017 року.

За законом, угода з постачальником «останньої надії» гарантує поставки, якщо споживач не уклав договір з постачальником універсальних послуг. Угода з постачальником «останньої надії» гарантує споживачу постачання електроенергії протягом 90 днів.

Державне підприємство «Укрінтеренерго» визначено постачальником «останньої надії» на період з 1 січня 2019 року до 1 січня 2021 року.

НКРЕКП наприкінці грудня 2018 року встановила на 2019 рік тариф для постачальника електричної енергії «останньої надії» на рівні 486,06 грн за МВт-год (без ПДВ).